Όλα της Πέμπτης ...εύκολα

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΤΡΙΚΕΡΙ : ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΤΟΥ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ


από τη  μαθήτρια Νανά Οικονομάκη 




Ένα νησί πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Ένα μικρό νησί με μεγάλη ιστορία! Ένα νησί που στον χάρτη είναι πιο μικρό από μία κουκίδα! Αυτό είναι το νησί μου! Το νησί Τρίκερι, που βρίσκετε στον Παγασητικό κόλπο. Εμείς, οι κάτοικοί του το αποκαλούμε και ως το ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΤΟΥ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ.
Το νησί αυτό είναι ξεχασμένο, αλλά είναι όμορφο! Έχει όλες τις φυσικές ομορφιές που μια περιοχή θα μπορούσε να έχει! Είναι απαλλαγμένο από τα καυσαέρια των μηχανών και των αυτοκινήτων! Όταν το επισκέπτεσαι, απαλλάσσεσαι κι εσύ ο ίδιος από την φασαρία και την βαβούρα που υπάρχει στις μεγάλες πόλεις!  Αποκτάς την ψυχική ηρεμία που αναζητούσες! Τα μόνα μαγαζιά που διαθέτει είναι δύο ψαροταβέρνες, μία μικρή καφετέρια και ένα μίνι μάρκετ. Το καλοκαίρι λειτουργεί κι ένα ξενοδοχείο!
Στην κορυφή του νησιού, βρίσκετε κι ένα ιστορικό μοναστήρι! Επίσης υπάρχουν και 2 εκκλησίες. Και οι δύο αφιερωμένες στον Άη-Γιάννη . Μία κάτω στην πλατεία και μία πιο πάνω, κοντά στο μοναστήρι. Οι λειτουργίες κάθε Κυριακή πραγματοποιούνται στο μοναστήρι, ενώ όταν γιορτάζει κάποιος γνωστός Άγιος στον κάτω Άη-Γιάννη για να μπορούν να προσκυνούν κι εκείνη που δεν έχω κουράγιο να ανέβουν ψηλά (στο μοναστήρι).
Μόνιμοι κάτοικοι, υπάρχουν λίγοι αφού όλο τα νησί είναι περιτριγυρισμένο από θάλασσα η οποία, όσο χειμωνιάζει γίνετε όλο πιο άγρια και πιο κρύα! Το καλοκαίρι όμως είναι πολύ όμορφα! Όλες οι παραλίες είναι καθαρές με ζεστά και καθαρά νερά!
Δεν υπάρχει δίκτυο ύδρευσης, κι έτσι έρχετε μία υδροφόρα που μας συντηρεί! Βέβαια πολύ συχνά πρέπει να φεύγει για να ανανεώνεται!  

Αυτό είναι το νησί μας! Το νησί Τρίκερι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.