Όλα της Πέμπτης ...εύκολα

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


Αναμεταδίδουμε πολύ σημαντικά νέα  για όλους τους φίλους του καλού παιδικού βιβλίου:

  • το πιο προσωπικό μυθιστόρημα της αγαπημένης μας Ζωρζ Σαρή, το Όταν ο ήλιος, ανεβαίνει από σήμερα στο Θέατρο Τέχνης. Η Ζωρζ Σαρή, μαζί με την παντοτινή συνοδοιπόρο της, Άλκη Ζέη, διηγείται την ιστορία της ιταλικής εισβολής και της γερμανικής κατοχής της Ελλάδας, της περιόδου 1942-1944.

Πρωταγωνίστριες είναι οι δυο συγγραφείς σε νεαρή ηλικία. Η δεκαεξάχρονη Ζωή (Ζωρζ Σαρή), που στην  Αθήνα, την περίοδο της κατοχής, προσπαθεί να καταλάβει... γιατί ο πόλεμος, γιατί οι θάνατοι, γιατί η κατάκτηση της χώρας από τους Ναζί, γιατί η πείνα και οι κακουχίες. Και σιγά-σιγά, αρχίζει να αντιδρά με τις μικρές της δυνάμεις ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα η πολυπόθητη ελευθερία.
Η Άλκη Ζέη είναι η φιλενάδα της, η Κούλη, «από το Αλκούλη, Κούλη, το χαϊδευτικό μου», όπως εξηγεί η ίδια στην Ελευθεροτυπία. Η ηχογραφημένη φωνή της θα ακούγεται στην παράσταση στο Θέατρο Τέχνης. «Είναι σαν να γίνανε όλα χτες», διαπιστώνει η Άλκη Ζέη, αν και έχουν περάσει περίπου 70 χρόνια τότε που ζούσε τις περιπέτειες που περιγράφει η Ζωρζ Σαρή στο μυθιστόρημά της. «Κι όταν ακόμα ζούσε η Ζωρζ και συναντιόμασταν, πάντα μιλούσαμε γι' αυτά που περάσαμε», προσθέτει.
Το «Όταν ο ήλιος» είναι το τρίτο κατά σειρά μυθιστόρημα της Ζωρζ Σαρή -κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη- και όπως κάθε αληθινό παραμύθι είναι σκληρό, τρομαχτικό, και παράλληλα γλυκό, λαμπερό και αισιόδοξο. Και όταν όλα δείχνουν πως τελειώνουν, το παραμύθι άλλο δεν κάνει παρά να ξεκινά πάλι απ’ την αρχή. 



Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα. 
Τηλ. 210 3222464, 210 3236732
Παραστάσεις από 1 Απριλίου έως 23 Απριλίου.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ και 10 ευρώ-φοιτητικό, νέοι κάτω των 25 ετών, άνεργοι (ΟΑΕΔ).




  • Για  τους μεγαλύτερους σε ηλικία αναγνώστες, τους εφήβους,στην ιστοσελίδα www.i-read.i-teen.gr «ανεβαίνουν» όλα τα νέα βιβλία και πλούσιο υλικό γύρω από το θέμα, τον συγγραφέα και το ίδιο το βιβλίο. Οι αναγνώστες σχολιάζουν, κι οι υπεύθυνοι τους ακούν. Η ανοιχτή γραμμή μεταξύ σας περνάει και μέσα από το facebook



http://www.i-read.i-teen.gr/
http://www.facebook.com/iread.iteen?fref=t

πηγές:

εκδόσεις Πατάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.